Cluj-Napoca şi împrejurimile


26.04.2013



Lucrări la şoseaua de centură Vâlcele - Apahida - "Centura de diamant" 

"Un kilometru din această centură costă 5,6 milioane euro"








Locuinţă din Satul Sălicea, comuna Ciurila 


Vedere panoramică asupra comunei Mihai Viteazul 



Comuna Mihai Viteazu face parte din ţara Tansilvaniei, regiune situată în partea de sud-est a judeţului Cluj, la limita vestică a Câmpiei Transilvaniei, în cea mai mare parte depresiunea Turda-Câmpia Turzii, formată în cursul mijlociu şi inferior al Arieşului. Spre limita de vest şi nord-vest a teritoriului comunei, apare partea periferică a Câmpiei Transilvaniei, reprezentată printr-un versant monoclinal dezvoltat între altitudinea de 335-500 m.

 Centrul de comună, satul Mihai Viteazu, se află pe drumul naţional 75 Turda-Câmpeni, la 6 km de Turda. Comuna este situată la poalele muntilor Apuseni, de-a lungul Văii Arieşului, în zona de contact a Munţilor Trascăului cu Podişul Transilvaniei. În august 2006 Mihai Viteazu devine "SAT EUROPEAN", ca urmare a rezultatelor deosebite înregistrate in cadrul acţiunilor comunitare înscrise în baza concursului  "Satul românesc, sat european", organizat în 2005 de către Delegaţia Comisiei Europene în România.




Cariera de calcar de la Sănduleşti




Autostrada Transilvania

Turda- oraş industrial 




O oază de verdeată printre industria chimică, sticlei, cimentului, varului

Planuri de revitalizare a industriei


Turda Industrial Park este un proiect de parc industrial, cu o suprafaţă de 25 ha, situat în oraşul Turda, judeţul Cluj.

Turda Industrial Park este localizat în Nord-Vestul României, în judeţul Cluj, la o distanţă de 40 km de oraşul Cluj-Napoca şi 60 km de oraşul Târgu-Mureş, respectiv 100km de Sibiu .
Oraşul Turda a reprezentat dintotdeauna un pol important între marile oraşe din Transilvania fiind străbătut de E60 respectiv E81 şi începând cu anul 2008 este un punct de descărcare pentru autostrada A3, Autostrada Transilvania. Turda Industrial Park este amplasat pe drumul european E81,cu un front la drumul european de peste 500m şi la mai putin de 250m de nodul de descărcare a autostrăzii A3. Parcul are o suprafaţă de 25 ha, accesul în parc se face din drumul european printr-un sens girator. Toate utilităţile necesare activităţilor de producţie şi servicii- apă, canalizare, gaz, energie electrică se găsesc la limita proprietăţii.
Ca si concept, parcul are o suprafaţă construită de aproximativ 120.000 mp, această suprafaţă fiind compusă din mai multe construcţii tip hala. Suprafeţele variază în funcţie de nevoile clientului.


Viaţa în satul Miceşti, comuna Tureni





Vedere spre Cheile Turzii de pe drumul Miceşti-Tureni



 Cluj-Napoca - panoramă de pe Feleac





28.03.2013


Semne de primăvară la Someşul Rece-24.04.2013

Verde pe valea Someşului Rece




Lacul  Gilău

Lacul  Gilău





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu